Halsband nr2När jag skulle göra månadsbytet kom jag på att jag hade en massa pärlor ligagnde från en tid långt före barnen då jag faktiskt gjorde halsband långt innan det blev på modet att göra det. Så jag knåpade ihop detta halsband i vitt och grått med små inslaga av guld medan barnen också pärlade. Har en del i turkos också som jag funderar på att göra ytterligarer ett halsvand av. Eller kanske ett armband .. hmm...

Semestertider i syverkstaden
Här händer inte mycket. Har sytt några beställningar men det är saker jag tidigare har visat upp likadana så de får ni inte se igen. Virkar lite slött på Nattes filt. Har massor av idéer i huvudet men ingen lust att sy. Har gjort tre fodral som mamma, Daniela och Bettan ville ha till smink, småsaker respektive glasögon (fodrat). Thats it!  

Och här är hela halsbandet


Tjuvtitt på Juli/augusti-bytet


Pysselbytet denna månad var smycke. Inte min specialgren men jag har ändå knåpat ihop något jag känner att jag kan stå för till min mottagare som hade rött som favoritfärg.  Full bild kommer när halsbandet har nått sin destination.


Ufo?vetesjutton om jag inte har tagit mig vatten över huvudet. Nathaels gula elefant blev en katastrof och Emelias röda .. tja medioker ..

Mossblomväska

Har sytt en väska i en modell jag testat 2 gånger tidigare. Denna gång endast med ett handtag istället för 2.Mönster : Eget
Tyg: Stoff och Stil

ÄppelblomssetHar sytt samma kläder som jag tidigare sytt till Emelia åt en liten flicka i Nathaels storlek.

Tyg från Stoff och Stil
Mönster från Ottobree design 1/08 och 3/08

Badlakan med luva


Har sytt denna modell förut och den har varit oslagbar på stranden till frusna barn. Bred och lätt att dra över huvudet, luva som värmer extra. Denna gång har jag gjort det extra lätt för mig själv genom att ta två färdiga badlakan och klippa ett huvudhål, sy på en luva och kanta luvan och sprundet med kantband samt sätta dit en tryckknapp på en liten flärp.
Sedan satte jag inte tryckknappar på sidan av "badrocken" denna gång utan sydde ihop och lämnade utrymme för armarna att stickas ut.

Mönster: Eget
Tyg: Lakan från hemtex 50%-rea och strechfrotté från vindsförrådet
Söm: Raksöm i kanterna samt kring kantbandet, overlock för att sy ihop och fästa luvan

Sommrig Singoalla till mig

Sydde en singoallablus av en bit av ett påslakan jag fyndade på loppis förra veckan (eller rättare sagt 2 för 20 kr). Har raglanärm och mönstret har jag gjort själv efter att ha spanat på hur en av de toppar jag redan har hemma var konstruerad. Först blev toppen bred som ett hus så jag fick sy in den lite. Men ändå ett bra resultat av ett otestat mönster. Kan bli fler känns det som - jag älskar ju singoallamodellen som är så sval och skönMönster: Eget
Tyg: Loppisfyndat påslakan
Söm: raksöm och overlock för att foga samman. Zickzack x 2 för ärmarnas ändar. Raksöm runh halslinningens nedvik och i nederkant.  

Emelias filt

Det var en gång en sjal som aldrig blev riktigt som den skulle. Efter att ha repat upp den 3 gånger insåg jag att mänstret var knas - modifierade det en hel del och bestämde mig för att göra en filt till Emelia istället. Fast det var ganska trist virkning med bara stolpar hela tiden så själva stommen tog nästan ett halvår.... Ramen däremot gick fort.
Mönstet jag gjorde var väl ungefär så här:

1. Lägg upp så många luftmaskor (lm) som du vill att filten skall vara bred
2. Börja nästa rad med 4 lm, 1 stolpe (st) - hoppa över en maska - 2 st i nästa maska - hoppa över en maska osv... raden ut och alla övriga rader tills du tycker att filten är lång nog att täcka det den skall
3. Virka nu fasta maskor (fm) runt hela filten i 2 varv. I varje hörn gör du 2 fm i hörnmaskan. (Jag gjorde 2 sådana här varv men skulle helst ha gjort 3 men hade inte så mycket garn kvar)
4. Börja nästa rad med 5 lm, hoppa över 1 maska, en stolpe, hoppa över en maska, 1 stolpe osv. runt hela filten (detta utgör det varv där du sedan skall trä sidenbandet)
(5. sedan kommer vi till det jag inte gjorde men ville göra om jag hade haft mer garn - jag hade upprepat varv 3 två ggr igen för att bandet skall bli mer framträdande, nu försvann det lite i uddkanten)
6. hoppa över en maska - gör 5 st i nästa maska - hoppa över en maska - fm i nästa maska - hoppa över en maska - 5 st i nästa osv. runt hela filten.


Känns som om det blivit mycket virkning det senaste men jag har flera projekt som ligger och väntar. En väska till mig, en tillklippt huvjacka till Emelia (påbörjad för länge sedan = UFO = unfinishtobjekt), en solklänning till Emelia och en singoallatopp till mig i ett ljuvligt gult loppisfynd. Funderingar på att våga mig på en applikation.... Och så detta tyget förståss...


RSS 2.0