Nestles min frukt.

Vi har - eller mest Idun - testat Nestles min frukt. Fruktpuree i smidig förpackning.

Innehållet föll henne väl i smaken men hon förstod inte alls hur man suger ut purén så vi fick ge med sked. Förpackningen kändes således mest onödig .


Pantene Pro-V

Vi fick testa Pantene Pro-V. Schampoo, balsam, inpackning och värmetålig shining spray.

Och vi är supernöjda. Luktar lagom mycket, löddrar massor (till makens glädje), håret blev lätt att reda ut men inte tungt.

Inpackningens förpackning var väldigt smidig medan jag tyckte att det var svårt att få ut det sista ut schampoot och svårt att få av locket så att man kunde skrapa ur.

Tuc småkex

Vi fick testa Tucs mini snacks och de var en succé hos både stor och liten - en munsbit kex - alldeles lagom. Tre smaker Salt, cheese eller sourcreme union. De två förstnämnda var populärast. Passar på stranden , i bilen ( en munsbit = smular mindre) eller som tilltugg till ölen i väntan på att grillen ska bli klar. Eller mellanmål eller på fotbollsmatchen Det jag saknade var att förpackningen inte enkelt gick att återförsluta


Locobase Repair

Detta har varit en riktigt kul kampanj - vid precis rätt tid på året då alla är som torrast Alla som fått prover på jobbet och i bekantskapskretsen har varit väldigt glada och nöjda - fet men ändå smidig kräm som inte svider är väl det bestående omdömet. Mest såld är nog sonen som brukar ha en hemsk nare och fnasiga händer - han smörjer glatt in sig varje dag - ett rejält lager :) (fast det får snabbt in i huden tycker mamman = bra)Jag själv är jättenöjd - jag tycker repair är överlägset just på torra fläckar, nare och rejält vintertorr hud. Och en av de få salvor som barnen inte tycker svider. Trots att den är så fet går den ändå bra in i huden och hjälper snabbt. Så full betygspott från mig!

Pepsodent Anti Age

Nytt tandkrämstest. Godare denna gång, men fortfarande lite klent i smaken.
Riktigt snygg förpackning som gav ett proffsigt och rent intryck.

Det var Pepsodent Anti Age som testades och den hjälper till att motverka 5 tecken på åldrande av tänder och tandkött:
  • UPPDRAGET TANDKÖTT*
  • EROSION AV TANDEMALJEN
  • FÖRLORAD VITHET
  • TANDKÖTTSPROBLEM
  • ILANDE TÄNDER

Jag var under testperioden hos min tandläkare som givetvis buzzades. Och jag hade inga hål och ingen tandsten. Kors i taket. Om jag skall tack Pepsodent efter bara 2,5 veckas användning är dock oklart.

Fick även testa en tandborste som var riktigt behaglig att borsta med, mjuk och fin och rent blev det minsann :)


Loppi.se

En lite ovanlig Buzzning denna gången - nämligen av den nya barnloppisen på nätet Loppi. En trevligt sight, glad och munter och lätt och ljus.  Loppi.se vill inspirera och uppmuntra att rensa, återvinna, köpa och sälja begagnat. Och ännu varmare om hjärtat blir man då en procent av intäkterna på årsbasis att skänkas till välgörande ändamål för barn och/eller miljö - och här får man själv välja vilken organisation som pengarna skall gå till när man lägger in en auktion.

Och jag som brukar både köpa och sälja ganska friskt gillade verkligen att jag fick chansen att testa denna sight. Tradera känns ibland för stort och oftast köper och säljer jag faktiskt på sjalbarn.se som känns tryggt och med vettiga priser.

När  jag kom in på sidan tyckte jag först att det var lite svårt att hitta var jag skulle gå för att lägga upp en annons och att hitta informationen om vad det kostade och funkade. Det borde ligga jättelättåtkomligt någonstans på första sidan. 

Det kostar 30 kronor att lägga upp obegränsat med auktioner på Loppi.se under 30 dagar. Det finns även möjlighet att köpa auktionsprenumeration för 10 kronor/månad.  Att lägga bud är kostnadsfritt. Alltihopa väldigt billigt och bra tycker jag - oftast säljer man ju i omgångar och en hel del - när man rensat - och då är det skönt att veta vad det kostar från start så att säga. Och smidigt att man betalar redan när man lägger upp första annonsen - istället för att få en räkning efter som man har fått på tradera där det baseras på en % på försäljningsvärdet. Kanske vore det bra med ett alternativ för enstaka annons - ibland är det ju bara en sak man just nu vill bli av med och då är 30 kr lite mycket.

Jag la upp 2 annonser - en SkipHop skötväska till fast pris och ett sommarklänninpaket i stl 62/68 som auktion.
Det var enkelt att lägga upp dem och bra att man fick ha 4 bilder per annons - det ger bättre möjlighet att visa det man säljer eller se det man köper bättre.  Jag saknade en underkategori på klädförsäljningen dock - Klädpaket - då man har både tröjor. byxor, klänningar, mössor eller liknande att sälja.

Att sedan hitta en annons på något man villeköpa var värre tyckte jag. Lyckades inte hitta någon funktion för att få upp de annonser som går ut snart (förutom en liten blänkare på första sidan) - utan fick hela tiden får de senast upplagda och frammåt. Sökningen blev även väldigt kategoristyrd. T.ex. för att söka på kläder stl 86/92 var jag tvungen att välja först KLÄDER - sedan KLÄNNING - och därefter STL 86/92. Jag ville ju liksom bara se allt i den stl. Inte klädsort för klädsort.

På Loppi finns även en riktigt trevlig blogg och annan kuriosa - gå in under "Mera loppi.se" och låt dig fröjdas :)
Lovefilm

Så var det dags att testa en filmtjänst. Har sedan en tid regelbundet hyrt film via nätet - direkt till datorn. Men i Lovefilm så får man filmerna hem i brevlådan och sedan lägger man dem i kuvertet och skickar tillbaka när man är klar. Jag testade en tjänst där man får hyra 4 filmer fr 99 kr / månad (ja jag fick en gratis provmånad).

Jag och barnen hade fullt upp att välja film för det fanns mycket att välja på.Jag tyckte att genrerna var lite röriga men det var lätt att söka om man visste vad man ville ha. De filmer man valt lades i en filmlista där det var bra att ha ett flertal filmer då den man ville ha kanske inte fanns inne justt när man skulle ha den. Detta kändes som ett litet minus - är det en viss film man vill se vill man ju veta att det är just den som kommer.


Barnen försöker välja bland alla filmer


Men filmerna kom snabbt i brevlådan, var av vad kvalitet och fimerna var toppen. Vi har sett The last Aitbender och Sherlockholmes och väntar nu på film 3 och 4. Så på det hela taget en enkel, prisvärd och bra hyrtjänst för oss på landet som bor långt från "videobutiken"


Santa Maria Spicy word

Denna gång stod Indisk mat för provprodukten och jag var jättenyfiken då jag verkligen gillar Indisk mat men inte har tillgång till ngn restaurang de närmsta 7 milen eller så.

Jag fick Naanbröd - men den ena förpackningen hade möglat och jag tyckte att bröden var tjocka jämfört med dem man brukar få på restaurant eller balar själv så jag kommer nog inte köpa igen - det är ju busenkelt att bala själv.

Sedan var det en kryddmix till kyckligen - Tandori chicken - den var bra tycker jag. Blev gott på kyckligklubborna och jag testade även att använda det i en gryta vilket nästan var ännu bättre! Det är ju många olika kryddor i indisk mat och med mixen slipper man köpa förpackningar av alla hem

Slutligen var det mix till yougurtsås - Raita - som jag tyckte smakade lite unket/konserverat. Men det brukar jag tycka dipsåsmixer gör så det är inget nytt.

Men som helhet - ett intressant koncept. Tandorin kan jag tänka mig testa igen men resten låter jag nog vara
Till smått folk från SempersNär vi skulle åka till Cypern köpte jag en påse med en massa småpaket russin som mutor till småfolket i familjen. Söta paket, alldeles lagoma för en liten hand att hålla i och lagom många russin i för att ta bort lätt hunger men inte skapa sockerchock.

Nu visar det sig att det finns fler produkter i serien som jag helt missat -  Sempers Småfolk är ett matkoncept särskilt utvecklat för barn i förskoleåldern. Goda och näringsriktiga produkter som samtidigt ska vara roliga att äta. Samtliga produkter är märkta med produktlöftet No Junk vilket innebär att de inte innehåller några onödiga tillsatser som som t ex aromer, konserveringsmedel, emulgeringsmedel eller färgämnen. Semper Småfolksprodukter har dessutom inget tillsatt socker.

Det här med mellanmål och att ha ngt i väskan att sticka till barnen när blodsockret sjunker . som samtidigt är nyttigt  är funderingar som ofta far genom huvudet med tre barn i skol och dagisålder. Så det vore verkligen kul att få chansen att prova hela konceptet i Sempers testkampanj tycker jag. Att sedan förpackningarna väcker att stort leende  på läpparna är ju bara ett stort plus. Mat ska ju som bekant ätas både med ögon och mun. Så nu hoppas jag att jag får komma med :) För morotsstix låter så spännande att jag nog måste äta en eller två själv också :) För även en mamma kan få blodsockerfall på vägen hem - eller hur?

Pampers Active Fit

Denna gång hade vi ... eller mest lilla M 16 månader ... förmånen att testa Pampers Active Fit som nu är 20% tunnare än tidigare. Och den var verkligen remarkabelt tunn - knappt så den känns under byxorna när man satt på den. Det tyckte alla vännerna och släktingen som jag Buzzade samt även fd. maken och svägerskan som inte har barn i rätt ålder men ändå häpnade.

Frågan var ju om den skulle hålla torrt. Och svaret är ja. Över natten tyckte jag att det blev lätt fuktigt på utsidan men pådagen höll den helt tätt. Den passade även dotterns ganska smala kropp (men runda mage) bra, slöt tätt utan att kännas som det stramade då det stechade bra (något jag tycker Pampers generellt gör bra). Det jag inte gillade var en känselfråga då jag tyckte att den kändes väldigt gele-ig när det kom kiss i den, lite läskig i konsisensen.

Vi använder ju vanligtvis Coops blöjor då dottern inte blir röd i stjärten av dem som hon blir av t.ex. libero och icas. Pampers hade jag erfarenhet från -02 då första barnet blev väldigt röd av dem och har sedan valt bort pga detta till kommande barn. Men med nya Pampers Active fit såg rumpan lika fin ut som innan så jag får revidera min uppfattning.

Det jag tycker kunde vara bättre är - ta bort allt tryck och gör blöjorna stilrena. Känns inte ekonomiskt eller miljömässigt med en massa tryck.

Och så bilduppdraget man fick då - världen genom barnens ögon - där ni kan se blöjan in action


Natusan first touch


Testing testing
Så var det dags för ny testomgång. Denna gång av Natusan® first touch - olja och tvål (bath).

Natusan first totch är en komplett, specialanpassad hudvårdsserie för nyfödda barn. Serien ska göra det enkelt för nyblivna föräldrar att sköta babyns hud, just under den period då den är som känsligast och fortfarande utvecklas. Serien är kliniskt testad, parfymfri, dokumenterat mild och innehåller produkter som är utvecklade enligt Svanens tuffa miljökrav. Produktutvecklingen har även skett i samarbete med danska Astma-Allergiförbundet.

first touch bath


Flaskorna är söta (särskilt de små jag fick dela ut till andra mammor att testa - de var urgulliga) ... men jag har ett förslag till oljeflaskan som blir ack så hal när man smörjer in små bebisar och ska ta mer med sina oljiga händer - man borde kunna räffla flaskan lite på sidorna så att man slipper tappa den och svätta olja överallt ... 

Jag testade att istället för att hälla olja i badet hälla ngr droppar tvål såsom Natusan föreslog - så att barnet blev rent av bara farten så att säga och man slapp det hala i att ha ett barn som både var blött och oljigt i karet. Det blev ett fenomenalt skum av bara ngr droppar vilket uppskattades välderliga av min 1-åring. Jag uppskattade att den var parfymfri - det finns alldeles för många parfymerade produkter riktade till barn på marknaden - alldeles i onödan för de luktar ju gott i sig. Jag tvättade även dotterns få hårtestar med tvålen med rent och fint resultat. Oljan var bra att smörja sommartorra ben med på kvällarna. Även för mamman som fick ick-torra men inte klertiga ben då det gick in bra och snabbt i huden:)

Så på det hela taget en mycket trevlig testning och buzzning. :)
 

Sensodyne

I denna kampanjen fick jag förmånen att testa Sesodyne tandkräm mot ilningar.  Enligt produktfakta ska den börja verka redan efter 7 dagar och efter 4 veckor ska 92% uppge att deras problem lindras. Den skyddar även mot karies, stärker emaljen och rengör skonsamt. Den finns i fyra olika sorter och den vi testade var Flour.
Själv har jag nu använt tandkrämen i 4 veckor och de relativt lindriga problem jag hade med ilningar (främst när jag drack kallt efter varmt) har försvunnit. Så visst verkar produkten fungera. Smaken (pepparmint) tycker jag är för mild - det ger inte riktigt den där rena känslan. Sonen 6 år däremot gillar den väldigt mycket - mild mint kallar han den och numera ratar han fruksmakstandkräm till förmån för Sesodyne.

Förpackningens utformning är ganska ordinär tandkrämstub. Jag gillar det svaga mönstret runt produktnamnet som liksom illustrerar ilningar ... men jag saknar verkligen tuber som sticker ut i hyllan - Sensodyne har färgmarkerat alla sina olika sorter med snygga färger - men det är för lite. Kanske skulle en färgad kork till göra det snyggare. Korken är också en sak jag inte riktigt gillar - föredrar lock som man snäpper upp ist. för sådana man skruvar av.

Jag har givetvis låtit mina vänner och släktingar prova också. Ett släktkalas inföll fint precis när jag fått produkten och då kunde prover delas ut och information ges. En tjejmiddag och jobbet är andra ställen som jag buzzat på. Alla verkade nöjda och glada och nyfikna. Men några har sagt att även de tyckte att smaken var för mild som respons när jag frågat vad de tyckte.


Purina One

Stonewall Jacksson och 6 andra katter i vår omgivning har fått testa Purina ONE kattmat.  Och samtliga ger den högsta betyg i smak. De tre katter jag själv varit med när de ätit har kastat i sig det som om det vore kattgodis. Och vår egen katt som fick den stora påsen … han ville inte äta sitt vanliga torrfoder när han fick det efter ett par dagar Purina One.

Det är svårt att bedöma nyttigheten och hur bra katten mår av maten på så här kort tid men det verkar bra. Enligt företaget ska katten få en god aptit, bli pigg och energisk, få en hälsosam matsmältning och skinande päls och friska ögon inom loppet av tre veckor. Allt det där har Stonewall Jackson.

Purina One finns i olika varianter för olika katter (innekatter, kastrerade katter, kattungar osv.) och den vi har testat är Adult dvs. vuxen katt som är ute också.

Det är ganska små bitar så det blir inte så mycket som skvätter på golvet runt om skålen så som det kan göra med annat torrfoder.

Förpackningen är snygg, men liten. Men den finns i 2 storlekar.


Slutresultat Loreal YouthCode

Nu har jag ägnat en månad åt föryngring och slutresultatet …. Tja … mjukare hud och lite mindre mörk under ögonen … men rynkorna är lika djupa (måste verkligen skaffa glasögon – det här kisandet hela tiden ger grymma ränder mellan ögonbrynen har jag upptäckt)

Men nu en mer fullständig utvärdering

- Anti wrinkle daycreme.
Ska efter 1 timme göra att huden känns utslätad återfuktad och uppfriskad . Efter 1 vecka ansiktsdragen ser utvilade ut och hudtonen strålande och efter 1 månad ska rynkorna vara synligt reducerade
Resultat: Ja återfuktad utan att bli fet helt klart. Går snabbt in i huden och luktar gott och tar bort torrhet. I övrigt gällande hudton och rynkor … nja.

- Anti wrinkle eyecreme.
Ska efter 1 timme göra att huden känns utslätad och återfuktad. Efter 1 vecka ögonpartiet ser mjukare ut och hudtonen full av lyster och efter 1 månad ska rynkorna, mörka ringar och påsar under ögonen vara synligt reducerade
Resultat: Svider. Varje gång. Men jag är mindre mörk under ögonen det är jag och det är ett rejält vinterproblem jag har. Men om det beror på vårsolen eller krämen låter jag vara osagt. Påsar och rynkor har jag inte så många här så … ingen förändring.

- Anti wrinkle concentrate
Ska efter 1 timme göra att huden känns utslätad återfuktad och rynkor mindre synliga. Efter 1 vecka rynkorna har reducerats och efter 1 månad ska ansiktsdragen se mjukare ut och hudtonen full av lyster och huden synbart slätare
Resultat: lägger som en fet hinna i flera timmar. Gillar vekligen förpackningen som är lätt att applicera på rätt ställen. Men ger inget som helst resultat på rynkorna mellan ögonbrynen trots att den känns som något som skulle vara en dunderkräm

 Sammanfattnig. Mjuk och väldoftande är jag. Men inte slätare. Tror helt enkelt att jag inte är redo för Anti-agingcreme …


Slutresultat Nestlé NatureNes

Nu har vi försett ett 20-tal småttingar med smakportioner av NatureNes fruktpuréer och enligt deras mammor och pappor så har det fallit de allra flesta på läppen. Förpackningen har tilltalat föräldrarna med sin lättförslutenbarhet och att de är utmärkta burkar till annat smått och gott när det ursprungliga innehållet är slut.

Men hur gick det här hemma då? Ja första försöket gick ju hem hos Minou men sedan vet jag inte vad som hände för hon tvärvägrar både banan/äpple och äpple/päron. Jag tror att det är för lite konsistens för att hon ska tycka om det. Hon är ju van vid plockmat som banan, melon, päronbitar … och att då få det kokat med bara ett fåtal små bitar … ja det funkade inte för henne helt enkelt.

Man skulle lämna förslag till andra smaker också – jag tror på jordgubbe. Det borde göra sig utmärkt som ångkokt för att bevara lite av jordgubbens naturliga konsistens.